Jij & je baby

Je maakt een bijzondere tijd mee. Een once-in-a-lifetime-periode. Je baby is geboren, je voedt en verzorgt hem of haar. Dit loopt allemaal best wel, maar bezorgt je ook soms wat kriebels en onrust. Je hormonen spelen nog op, je baby huilt op onverwachte momenten. Je weet dat het ‘normale’ leven zich ook weer zal hervatten. Belangrijk in deze periode voor je is een goede band op te bouwen met je baby en lekker in je vel te zitten.

Cursus Mama & Baby Wellness

Babymassage in Breda.  Ontspanningsoefeningen, baby wellness, advies over de draagdoek en verschillende draagtechnieken met je baby van een draagdoekconsulente. Je kunt al je vragen stellen over je baby aan een ervaren osteopaat en je krijgt advies van een voedingscoach over gezond leven na je bevalling! 


Tijdens de Mama & Baby Wellness cursus leer je in vier ochtenden jouw baby masseren, doen we ontspanningsoefeningen voor jou en je baby en kom je samen helemaal tot rust. Voeding en actuele thema’s zoals lichaamstaal en communicatie met je baby komen aan de orde, we gaan het hebben over ‘ontzwangeren’, de optimale manier van dragen van jouw baby, een nieuwe balans vinden met je kind en nog veel meer. Met vers fruit op tafel en verse muntthee, en je kunt op je gemak informatie uitwisselen met andere moeders. Een verwenmoment voor jou en je baby, waarin je je kindje (nog) beter leert kennen en vol vertrouwen het moederschap tegemoet gaat. Een goede start met je baby betekent dat je minder stress ervaart en daardoor minder moe bent, daardoor zit je lekker in je vel en ben je de moeder en partner die je graag wilt zijn ! Schrijf je vandaag nog in en geniet van je moederschap!

Cursus Mama & Baby Wellness samengevat

 • Welke onderdelen?
  – 4 cursusochtenden van 2 uur
  – Babymassage (de docente is tevens lid van de VSD, vakgroep shantala massage docenten)
  – Ontspanningsoefeningen voor jou en je baby
  – Voorlichting over actuele thema’s zoals lichaamstaal van je baby, slapen, hechting tussen ouder en kind, darmkrampjes, tips voor onrustige baby’s, oefenen met de draagdoek ( een draagdoekconsulente geeft voorlichting), het gebruik van de Tummy Tub, ontzwangeren en nog veel meer!
 • – Lifestyle coach & voedingsdeskundige beantwoordt je vragen over voeding voor je baby en afvallen/gezond eten na je bevalling (zij is eenmalig aanwezig en geeft persoonlijk advies!)
 • -Er is een ervaren osteopaat aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden over je baby. Heel interessant en leerzaam!
  – Elke week een pakketje Mama & Baby Wellness informatie mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig op je gemak kunt nalezen.
  – Vers fruit en verse (munt)thee
 • Waar? Verloskundigenpraktijk de Ooievaar, Zandoogjes 5, Breda.
 • Voor wie? Voor moeders en hun baby vanaf 6 weken oud. Op woensdagochtend 6 september as start er een nieuwe groep in Breda. VOL En vanaf woensdagochtend 4 oktober 2017 start er ook een nieuwe groep. Nog enkele plaatsen vrij.
 • Prijs? € 149,- (inclusief BTW). Drankjes, vers fruit en hand outs zijn inbegrepen in de prijs. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van de cursus. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Je kunt een factuur krijgen.

Workshop baby wellness bij jou thuis

Wil je lekker ontspannen met je baby in je eigen omgeving ? We komen ook thuis bij jou langs voor een fijne workshop babymassage. Je kunt dan zelf een tijdstip uitkiezen wat jou het beste uit komt. Je leert de basistechnieken van babymassage, zodat je daarna regelmatig je baby kunt masseren.  

Met je kindje op je benen vindt je ontspanning en raak je vertrouwd met de verschillende ontspannende massage technieken. Zowel voor jezelf als voor je kind voelt het prettig om op deze manier dichtbij elkaar te zijn. Tijdens de workshop kun je een uurtje heerlijk ontspannen, weg van alle drukte. Je beleeft anderhalf uur quality time met je kindje. Met de workshop babymassage maak je een mooie start met het nieuwe jonge wonder in je leven. Het is de perfecte manier om te wennen aan je nieuwe rol als moeder of vader en om de band met je pasgeboren kind te versterken.

Workshop Baby wellness bij jou thuis samengevat

 • Welke onderdelen?
  – Workshop babymassage van 2 uur van yogadocente ( en moeder ) Gwen Peters
  – Oefeningen met omknopen van de draagdoek
  – Ontspannende yogahoudingen met je baby
  – Balans vinden met je kindje / terugblik naar de bevalling
  – Verse (munt)thee
 • Hoeveel lessen? Workshop Baby wellness van 2 uur bij jou thuis
 • Wanneer?
  Op een tijdstip dat het jou het beste uit komt.
 • Waar? Bij jou thuis
 • Voor wie? Voor moeders en/of vaders en baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer een jaar. In de regio Breda en Waalwijk.
 • Prijs? € 75,-  (ook leuk om cadeau te geven!)

Workshop Baby’s Lounge

Uitwisselen van praktische info en beginselen babymassage

BabyLoungeSpeciaal voor moeders zoals jij, die bevallen zijn van hun eerste kind, heeft Yoga Voor Mama de workshop Baby’s Lounge opgezet. In twee uur tijd komen alle thema’s die belangrijk voor je zijn vliegensvlug aan bod: opvang, speeltuin, verzorging, handige adressen, babyvoeding, echt álle ins en outs voor jou en je baby. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk, en je hebt meteen de beste informatie, gebaseerd op ervaring van moeders die het proces al een keer hebben doorlopen. Waarom zoeken als het in twee uur klinkklaar bij je aangereikt wordt, lekker loungend met verse muntthee en vers fruit?

Naast de praktische info, waarmee je als nieuwe moeder wegwijs wordt in Breda en omgeving, krijg je ook ontspanningsoefeningen. Je zult merken hoe fijn het is, om tussen het kraambezoek, het verwisselen van de luiers en al je andere bezigheden door dat rustpunt voor jezelf te vinden. Om je baby lekker te laten ontspannen, zodat het lekker slaapt en zich lekker voelt, leren we je ook een aantal babymassage-technieken. Je raakt vertrouwd met de babymassage-bewegingen, zodat je zonder twijfel je kindje kunt trakteren op deze heerlijke liefdevolle aanrakingen. Je baby blij, jij blij!

 Workshop Baby’s Lounge

 • Welke onderdelen?
  – 1 workshopmiddag van 2 uur
  – Babymassage
  – Ontspanningsoefeningen
  – Voorlichting over actuele thema’s
  – Vers fruit en verse muntthee
 • Hoeveel lessen? 1
 • Wanneer? De volgende Baby’s Lounge workshop gaat in het najaar 2016 van start.
  Schrijf je nu in, dan ontvang je een mail zodra de startdatum bekend is.
 • Waar? Verloskundigenpraktijk de Ooievaar, Zandoogjes 5, Breda.
 • Voor wie? Voor mama’s die voor de eerste keer een baby hebben en de beste plekken en praktische tips willen krijgen voor haarzelf en haar baby, voor Breda en omgeving.
 • Prijs? € 40,- (inclusief BTW). Drankjes en vers fruit zijn inbegrepen in de prijs.